din 20-10-15

LEZING OVER VINCENT VAN GOGH in “DE HUIF”

Op dinsdag 20 oktober a.s. zal mevrouw Nel Schriks uit Nuenen voor onze heemkundevereniging een lezing verzorgen over Vincent van Gogh met als titel: Het Palet van Vincent.

Dit jaar is het 125

jaar geleden dat Vincent van Gogh op 37-jarige leeftijd overleed. Voldoende reden om stil te staan bij deze veelbesproken Brabantse kunstenaar uit de 19e eeuw. Zo zijn b.v. in het Noordbrabants Museum van 10 oktober tot 20 december 2015, naast schilderijen uit de vaste van Gogh presentatie, originele werken van hem te zien uit particulier bezit en musea uit Nederland, Spanje en Mexico. Een unieke kans om werken van van Gogh te aanschouwen die zelden in Nederland getoond worden.

Op 20 oktober laat

mevrouw Schriks ons, aan de hand van dia’s en een boeiende toelichting, het leven van deze beroemde schilder meebeleven: het plezier dat hij had in het schilderen maar ook zijn tragische levensloop en natuurlijk zijn prachtige schilderijen. De lezing begint om 20.00 uur en is voor leden van onze vereniging gratis toegankelijk. Niet-leden betalen 2 euro.

Bijlage downloaden