zon 09-09-18: OPEN MONUMENTENDAG 2018 (thema: In Europa)

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2018.

din 11-09-18: Lezing van Paul Spapens over Peerke Donders

Op 11 september zal Paul Spapens ons komen vertellen over Peerke Donders, die in de eerste helft van de 19e eeuw ook een aantal jaren in ons dorp heeft gewoond.

Bij de lezing horen ook een kleine expositie over Peerke Donders en een bezoek aan zijn geboorteplaats, Tilburg.

Aanvang van de lezing is om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum “De Huif”. Toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen 2 euro.

zat 15-09-18: Bezoek aan het Museum Peerke Donders in Tilburg

Op zaterdag 15 september a.s om 11.00 uur zullen we een bezoek brengen aan het Museum Peerke Donders in Tilburg. Dit bezoek, dat anderhalf uur duurt, vormt onderdeel van een aantal activiteiten die onze heemkundevereniging organiseert rondom deze bijzondere persoon die ook een aantal jaren in Sint-Michielsgestel heeft gewoond. Op dinsdag 11 september zal Paul Spapens een lezing houden over Peerke Donders in Ontmoetingscentrum “De Huif” en van maandag 3 tot en met vrijdag 21 september is er een kleine tentoonstelling over Peerke Donders in de hal van het gemeentehuis aan het Meanderplein. Het bezoek aan het museum in Tilburg is gratis voor leden van onze vereniging, maar geïnteresseerde introducés / niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro. Een groep bezoekers mag uit maximaal 20 personen bestaan, bij grote belangstelling kijken we of we een tweede groep kunnen regelen, die op het zelfde moment zal starten.

Opgeven voor dit bezoek uiterlijk vóór zaterdag 7 juli a.s. bij: info@deheerlijkheidherlaar.nl

Vervoer naar en van Tilburg geschiedt op eigen gelegenheid. Wellicht is het mogelijk onderling afspraken te maken over het vervoer. Na afloop van het bezoek kunt u, op eigen gelegenheid, een bezoek brengen aan Café Peerke Donders waar u wat kunt drinken of de lunch kunt gebruiken.

din 09-10-18: Paul Glaser zal ons dan komen vertellen over zijn tante, Roosje Glaser.

In de maand waarin Gestel werd bevrijd is.

Deze lezing werd eerder gegeven in Schijndel op maandag 18 december 2017 in het sociaal cultureel centrum ‘t
Spectrum”, Steeg 9

Op dinsdag 9 oktober zal Paul Glaser naar Sint-Michielsgestel komen om te vertellen over zijn tante, Roosje Glaser, danslerares en van Joodse afkomst, die erin slaagde om verschillende concentratiekampen, waaronder Auschwitz, te overleven. Een bijzonder aangrijpend verhaal, dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel: “Dansen met de vijand”, geschreven door dezelfde Paul Glaser.

Aanvang van de lezing is om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum “De Huif”. Toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen 2 euro.