Heemruimte

Heemkundevereniging “De Heerlijkheid Herlaar“ heeft zijn archief in het souterrain van Seminarie Beekvliet en is momenteel GESLOTEN i. v. m. het Corona virus.

Een deel van ons archief wordt bewaard in een archiefkast, de zogenaamde “Comme” die stamt uit 1721. Deze staat meteen rechts in de ontvangsthal van “De Meander” waar zich ook de Bibliotheek bevindt.

Een ander deel van ons archief is opgeslagen in de werkruimte van de Bibliotheek, in “De Meander”

U kunt tijdschriften en periodieken van andere heemkundeverenigingen inzien waarop de vereniging geabonneerd is of een ruilafspraak mee heeft, maar dit is even niet mogelijk omdat we GESLOTEN zijn i. v. m. het Corona virus.

WERKGROEPEN of GROEPEN AAN HET WERK

Anjer-actie groep: Jan en Bets van den Broek, Paulien en Gerrit Verwegen, en tijdelijke medewerkers. Zoals U bekend vond de “Anjer-actie” in 2020 digitaal plaats.

Archeologie groep: Theo Schure, Frans Cooijmans

Digitalisering groep: Margot van Buuren, Koos Loose, Jef van Veldhoven, Sjef van Hulten, Mari van Oorschot, Jan Spoorenberg, Frans Cooijmans

Genealogie / Bidprentjes groep: André Schoones (lid Den Dungen), Gerrit Verwegen, Frans Cooijmans

Heemruimte groep: Robert van Erp en Frans Cooijmans

Den Heertgang redactie: Thijs Braam, Piet Donders, Ruud van Aart, Frans Cooijmans

Verspreiding “Den Heertgang” en de “Heem-Info”. Verzending per post en Heem-info per mail: Frans Cooijmans

Bezorggroep: Ton van Zandbeek, Erik van Boxtel, Jan Spit, Robert van Erp, Frans Cooijmans

Historie en toponiemen werkgroep: Nico van Hengstum, Gerrit Verwegen, Wim van Lankveld, Jef van Veldhoven, Frans Cooijmans. De groep komt de eerste woensdag van de maand bij elkaar (niet juni, juli en augustus), s’ middags van 14.00 tot 16.00 uur in onze archiefruimte in Seminarie Beekvliet. Bel even vanuit de hal van Seminarie Beekvliet 06-31 18 17 03, dan laten we u binnen. (Let op; door corona komen zij voorlopig niet bij elkaar)

Lezingen groep: Jan Spit, Sjef van Hulten

Heem-info redactie heem-info@ziggo.nl : Sjef van Hulten

Heem-info groep: Koos Loose, Jan Spit, Frans Cooijmans, Robert van Erp, Sjef van Hulten

Open Monumentendag groep: Robert van Erp, Jan Spit en tijdelijke medewerkers. Contact buitengebied ‘s-Hertogenbosch: Frans Cooijmans

Websitebeheer: Frans Cooijmans

Facebookbeheer facebookgroep: Ellen Timmermans, Jef van Veldhoven